четвртак, јануар 26, 2012


Pokreni se i ti !


Za budjenje naroda iz postojećeg dvadesetogodisnjeg sna ,lažnog mira i letargije ,moramo djelovati zajedno i što brojinije .Moraš i TI da se pokreneš,da ne čekaš drugog da te pokrene ,već TI da pokreceš druge.Da izadješ i da se boriš.Da budeš gerila! 
U policijskoj državi kakva je naša ,postoji veliki strah,al i u takvim uslovima ima načina za borbu .Gerilsku.
evo  i kako pojedinac ,ili omanja grupa može sve da djeluje:
-Ispiši poruke sprejom,farbom kroz tvoj grad.(obrati pažnju da ne pišeš po spomenicima)
-Okači parole ispisane na platnu (na mostove,nadvožnjake,spomenike,ispred zgada drzavnih institucija i sl.)
-Odštampaj plakate ,izlijepi ih na mjesta koja smatraš da trebaju biti oznacena.
(plakat A4 formata obicnog papira u crnoj bijeloj boji košta 1cent,A3 format 5centi)
-Odštampaj flajere,brošure,letke sa pozivom na dizanje glasa,na bunt ,podijeli ih u okolini kojoj pripadaš,gdje se najviše krećeš,instituciji gdje učiš ,radiš 
-Odštampaj naljepnice
- Napravi šablone   (primjer http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/94/Pochoir.svg/640px-Pochoir.svg.png )


Koristi intenet i socijalne mreže,forume,blogove ,kao naše najjače medijsko sredstvo,za izražavanje nezadovoljstva ,širenje vijesti,akcija jer je i to borba.
Stojimo svim zainteresovanim na raspolaganju,da vas uputimo,pomognemo ,odgovorimo na vaša pitanja pišite na mejl izadjiiborise@hotmail.com




субота, јануар 21, 2012

Стиже прољеће

Одржан протест у организацији УСС ,МАНС-а и Студенске уније ,поводом тешког социјалног стања у држави које је ескалирало најновијим поскупљењима елктричне енегрије,горива....Захтјев са протеста је јасан.Чист рачун ,оставке у РЕА ,у супротном најављени још масовнији протести за следећи мјесец када ће захтјев бити СМЈЕНА ВЛАДЕ!












петак, јануар 13, 2012

велики поздрав за издајице у студентском парламенту



Преслушајте остале пјесме Thespian-a.Револуција на музичкој сцени Црне Горе.Капа доље.
http://www.youtube.com/watch?v=u_mNMkyU0oo&feature=BFa&list=UUvkqSEtyAzqYNvUpcI8HfRQ&lf=plpp_play_all

НАРОД ИЛИ БРАВУЉАНИ!?





Свако је видио јуче оно дизање аута из улице Краља Николе испред зграде Пиштољ, зар то може да се деси у некој нормалној држави, народу који има достојанство, наравно да не може!
Немој те да будемо БРАВУЉАНИ и да ЋУТИМО на свако понижење, без икакаве најаве и опомене ангажована су три паук возила , онолико колико их и има у цијелом граду и почели су људима да односе аута која су им стајала на паркиралиштима која њима припадају, значи испред њихове зграде, њихове терасе ДРЖАВА ИМ на очи отима аута, под изговором НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНА!
У тим државним буџетима прифалило им пара па оће сад од ових 20 возила(људи) да накалапе рачунај за свако 85е значи 20x85 = 1700евра толико ће они да зараде и отму НАРОДУ, и то није спорно да они раде свој посао на онај начин који треба да се ради и да закон према свима буде исти и да се примјењује према свакоме исто, без оне разлике којем припадају грађани првог, другог , трећег реда, једноставно сви смо ИСТИ!
Господо, из комуналне полиције, "паукчари" када пролазите иза Гранда, не смијете ниједно ауто да подигнете, зашто? Зато што имате страх и бојите се! Не смијемо ни да помислимо што би се десило да сте 20 аута подигли иза кафића Гранда а реално има их толико који су спремни за дизање и који су непрописано паркирани ту би избио "рат", колико би само вас "паукчара" остало без посла, колико оћеш! Тамо не да не можеш аутом да прођеш , од њихових букачких паркирања , и не само то него вас и мршикћу и говоре вам да сте џукеле, изгледа и да јесте кад све то трпите и и онда се иживљавате на НЕДУЖНЕ! Тамо нема мјеста ни пјешке да се прође(провуче) а тек аутом а то је УЛИЦА кроз коју морају аута да пролазе и да саобраћају! Ето вам и ту 20 аута по 85е то вам је опет 1700е, ај да видимо јели закон исти за свакога, бојимо се да није!!



Нисмо ни БРАВЉУНИ, знамо над ким спроводите ваше наовдно "ЗАКОНЕ И ПРОПИСЕ" над онима који вам ћуте,трпе и прелазе преко свега!
Оћете ли и даље да ћутимо и да будемо БРАВЉУНИ или смо се коначно дозвали памети и спремни смо на изазов а то је БОРБА НА УЛИЦИ, јер ми немамо ништа да изгубимо а ОНИ имају и изгубиће много! Ако нису могли да воде државу за 20година нормално онда треба никако да је воде!!
Борба, улица, слобода, право, достојанство,пркос, бунт,инат немој да нам то буду само ријечи већ и дјела која ће да нам постану НАЧИН ЖИВОТА, тако да, на нама је избор или смо НАРОД или БРАВУЉАНИ!



уторак, јануар 10, 2012

РАДНИК ИЛИ СТРАНИ ПОЛИТИЧАР, КО ЈЕ ВАЖНИЈИ?

  
Чим се рашчује да долази делегација одавде или оданде, а најбоље са Запада, ноге се ломе да им се притрчи, да им се нађе, да им се поправи кравата, да се цијењеном госту изрецитује што све знамо о његовој домовини… (А кад дођу сироти озлојеђени радници из неке наше забити, то смрди, то одједном сви имају преча посла, сви носе тетки лијек.) Да се са странцом уради неки уносан посао, па да се наш просечни политичар опари, ако већ неће завршити ништа за Црну Гору, па и да их и разумијем.
Не дајмо им да стављају испред нас разне Саркозије,Липке, Лајчаке, Меркеле...МОРАМО ИМ МИ БИТИ НА ПРВОМ МЈЕСТУ ПА ТЕК ОНДА ОНИ; А НЕ ДА ЈЕ ОБРНУТО КАО ШТО ЈЕ ТРЕНУТНО..

понедељак, јануар 09, 2012

Јад,чемер,биједа и глад да ли влада и у твој град ?






Вјероватан одговор је ДА. Да ли си ти нешто урадио поводом тога, изузев кукњаве и бусања у празно, вјероватан одговор је НЕ. Овакво стање неодговара већини становништва наше земље, а не њихове како је многи доживљавају.
Медији су њихово најјаче оружје, жута штампа која нам све сервира осим оно најосновније и скреће нам пажњу са тих ствари које влада неометано "одрадјује" и једноставно срамоти нас и прави од нас градјане другог реда, док ми ћутимо и мирујемо. Човјече, што по теби треба да те натјера или боље речено које још право треба да ти одузму да би се ти дигао,побунио и борио за оно најосновније право које ти је измедју осталог Уставом загарантовано, а они то крше, а ти ?Ти и даље ћутиш и трпиш. Чега се бојиш? Да ли привођења, премлаћивања, хапшења, отказа, па све док се тих ствари будемо бојали они ће нас све више и више сатирати у ћошак, а тај ћошак постаје премал за све нас.
Нема те њихове прљавштине која може да наруши чистину твојих ријечи.
Нема тога њиховог мрака који може да пригуши твоја свијетла.
Нема те њхове биједе која може да доведе у питање твоје богаство ( право, слободу говору...)
Што будемо бољи они ће причати како смо гори, што се будемо више развијали причаћемо како смо слабији, не дозволимо им тај луксуз!
Изадји и бори се и не одустај . Буди убиједјен да твоја борба није узалудна, јер се највише бориш за себе и своју блиставију будућност, ко ће ако не ти!
Имај на уму да су наш народ красиле двије ријечи, које су за многе непознаница или лажно представљање а то су ЧОЈСТВО И ЈУНАШТВО! Да ли тога више има медју нама ?Нема! Зашто? Зато што смо постали размажени и оћемо да нам је све на тањиру, е па не може мораш да се бориш!
Изађи са нама на улицу, испред владе, скупштине и осталих институција кад се буде излазило и не сједи кући да чекаш извјештај са јавног сервиса да видиш како је било и да ти мажу очи са "њиховим вијестима и кандитурама за ЕУ" него изадји и кажи: Ту сам због својих права, због својих принципа, због мојих истомишљеника и ту сам да оправдам двије ријечи чојство и јунаштво, које су вјековима красиле наше предке, наш народ. Зато ако будеш одлучан красиће и тебе и мене и све градјане ове државе! Морамо бити сложни, и борите се за само једно а то су наша права, која нам се немилосрдно крше, а ми и даље ћутимо!
Зато ти не буди ту због Мила, Момира,Андрије, Медојевића и осталих већ прије свега због себе, своје будућности и својих права!
Твоја независност од њих изискује њихову завист од тебе!Изадји и покажи им то НЕ БОЈ СЕ, јер овај покрет је без подјела и личних инетереса за добробит свих нас, овај покрет је једно, овај покрет смо МИ! Буди са нама и ми уз тебе, само нашом борбом,заједништвом и слогом можемо до коначног циља, а другачије не!
Ако нећеш да се бориш на улицу ,бори се ријечју ,словом ,бори се на начин на који најбоље умијеш.Ако чекаш друге да се боре за тебе ,онда и не заслужујеш боље стање, сједи у фотељу и гледај како је било и жали се како ти ништа не ваља,ал знај да томе ти највише допринос својом лијеношћу!
Размисли мало, и буди човјек већ једном покажи зубе, тај инат, тај бунт, ту вољу за промјену система јер твој слоган и свих нас треба да буде ИЗАЂИ И БОРИ СЕ!





понедељак, јануар 02, 2012

Изађи и бори се

Имамо добру вољу ,знање и спремност да мијењамо ствари на боље.Да ли ћемо у томе успјети зависи од свих нас ,па и од тебе ! Оно што је основно је ,да знамо да ми треба да креирамо систем у коме живимо ,да ми тражимо законе и њихово спровођење како би сви имали једнака права,једнаке услове за живот ,или желиш да се постојећим стањем уски круг њих и даље богати а ти све више пропадаш.Живис добро ?У реду да ли твоји рођаци,комшије ,пријатељи такође живе добро.НЕ!Онда бори се за њих ,а самим тим и за себе,покажи солидарност.Маса је бијесна ,поскупљења се само ређају ,а откази пљуште као од шале ,па је незапосленост самим тим све већа .Морамо тражити боље !Дуго су те водили слијепци ,дуго су мутави причали ,затварали очи преспавали ноћи ГОТОВО ЈЕ с тим. Нема спавања ,сан траје предуго 20 година. 20 година живиш на маргини ,покази дрскост -изађи и бори се!