среда, фебруар 29, 2012

Oproštaj sa snijegom


Što bi Žare Laušević rekao: snijeg prođe, mediokriteti nikad. Ako ovih dana prolazite ulicama glavnog grada nailazite na gomile crnog snijega. Onog najglibavijeg i najgadnijeg. Na gomile užeglih govana na koje prijene sve što je u vazduhu. Svaka zaraza. Tone govana koje je izasralo vanredno stanje i maskote tog sranja: vlada CG, klovnovi RTCG-a i Milovi pioniri - mladi DPS-a.

A vonj koji je ostao na ulicama posle snijega vam samo probudi slike podgoričke ,,investicije vijeka“ – Mugijev kolektor. Stvar za kojom postoji, ne samo evropejska potreba rađajuće metropole, nego i vaša intimna kada se sjetite svekolikih splačina koje cure sa vrha naše društvene piramide. Tone govana kojih se onako suptilno nagutasmo od sredstava javnog informisanja. Prosto nevjerovanto kako za tako kratko vrijeme građani Crne Gore proživješe žestoku manipulaciju.
Vanredno stanje u kojem se vidjelo da država i opštine nemaju ništa spremno za takvu situaciju, i da nadležni po ko zna koji put nisu odradili svoj posao, preko RTCG-a je prikazano sasvim drugačije.  Ekstremna nesposobnost je prikazana kao golema vrlina: što si retardiraniji to ćeš više pomoći tražiti (npr od Grčke u bankrotu; američki helikopteri koji ne dolaze) i predstaviti to kao sjajnu međudržavnu interakciju  i prikazati kako nas svi vole i svi nam pristižu u pomoć uprkos kosmičkoj i meteorološkoj zavjeri protiv Crne Gore.


Čim je prestao snijeg u Podgorici, crnogorska informativa (računajući sve medije) je skalala sa kataklizmičnim senzacijama. Sada je sve u redu. Snijeg Podgorice kopni u svom glibavo-masnom stilu. Šljapkamo ostacima vanrednog stanja,  kaljužicama blata i sve je u redu, kao i uvijek kod nas. Gomile crnog snijega i badže po ulicama, lokvice blata u kojima bauljaju nove zvijezde crnogorskog neukusa,  idiokratije i mentalne čađi javnog života i razonode Montenegra. 

Mladi oblik života, rođena Bokeljka sa DPS pasošem, mlada Badža, ekspert za kratke fijasko performanse, izjavljivač zadovoljstva i Alisa u svijetu logike. Gđica koja je DPS lopatom stavila tačku na vanredno stanje i ušla na velika vrata crnogorskog medijskog života zahvaljujući, kako svom neviđenom talentu, tako i  draft menadžeru novih javnih ličnosti (i po automatizmu kompetentnih za aktuelne društvene teme), novinarki Vijesti Tini Raičević (benign sea cow).
Na drugom mjestu još jedan nus proizvod vanrednog stanja je sinonim RTCG škole novinarstva, primjer novinara koji analizira, ocjenjuje, koordinira krizni štab, ulazi u polemike sa svim gostima, tumači ustav i zakone... svake večeri aktuelni – Weather man iliti Nikolas Kejdž Crne Gore - Andrija Nikolić.
Posle svakog snijega ispliva po nešto. Ove godine novi i potvrđeni mediokriteti koji su nastali kao produkt opšteg društvenog, vrednosnog i svakog drugog neukusa u našoj zemljici


Preuzeto sa  http://blogofanzin.blogspot.com/



понедељак, фебруар 27, 2012

Поезија побуне


Сјутра ће се са почетком у 20.00 у  Tien Caffe(професорска зграда) код споменика Св. Петра Цетињског одржати књижевно вече у организацији УСС,МАНС и студената.
Поезију пјесника чија су дјела карактеристична и кроз историју повезана са побуном ће читати пјесници Јелена Нелевић Мартиновић,Драгана Трипковић Душан Ђуровић.Између осталог чуће се стихови Мајаковског,Брехта ,Лорке,Буковског,Штулића и других,као и специјално преведеног манифеста футуриста 'Шамар јавном укусу' (В.Мајакаовски,В.Хлебников ,Москва 1912).
На вечери ће бити изложена кутија за скупљање донација ,које ће се искористити у сврху плаћања превоза грађана на протесте у Подгорици.
Овом приликом  алкохолна пића ће се служити по сниженој цијени.









среда, фебруар 22, 2012

Свирка за превоз

Рoк свиркa у oргaнизaциjи студeнaтa.
Сaв прихoд oд улaзницa je нaмијeњeн за oрганизoвaњe прeвoза грaђана на
прoтeстe у Пoдгoрици.
СTУДEНTИ СE БУНE !




измјена:
слике са концерта 





Монтенегро паб је био мали да прими све заинтересоване .Тако да се скупило  више новца него што се очекивало.Извођачи су за ову прилику наступали бесплатно ,а велик број младих  је стао иза једне урбане борбе против система ,паролом ВРИЈЕМЕ ЈЕ !

видео :






током догађаја дијељени су флајери којим се позивају сви млади да се прикључе као волонтери организацији за протест










понедељак, фебруар 20, 2012

DemodeMolls

Рапорт са синоћне свирке бенда у Монтенегро пабу.
Živo, prljavo i necenzurisano
Ћутиш и трпиш зато што си пизда!





недеља, фебруар 19, 2012

Пародија

 за оне који једу говна 20 година. 


уторак, фебруар 14, 2012

Незадовољство на све стране

У можда и најтежим временским неприликама које су икада погодиле Црну Гору,државне институције,умјесто да се баве ријечавању проблема грађана, налазе времена да протјерују свештена лица.Тим поводом се окупио велики број грађана у Пљевљима да искаже револт на још једну исхитрену одлуку полиције ,која се након притиска ипак морала одложити. 


а ео како је дочекан премијер


понедељак, фебруар 13, 2012

Народ прича

Магазин Без граница са Сеадом Садиковићем ,емисија у којој се аутор поред прича са необичним свакодневницама и суграђанима, врло често на саркастичан начин окрене реалном стању у Црној Гори ,погрешним потезима владе иронично указујући на бесмисленост и непромишљеност њених одлука.


Емисија и новинар каквих би требало да буде више.






све емисије можете наћи на линку ртв вијести
http://www.rtvvijesti.com/video/bezgranica.html





субота, фебруар 11, 2012

само вас гледамо

посјета слугама режима...


четвртак, фебруар 02, 2012

Буна против дахија


Вучји дo,Фундинa ,Грахoвo,Љeшкoпoљe,Цaрeв лaз,Mojkoвaц....самo нeкe oд истoриjских битки кoјe су вoдили наши   прeци .Бoрбe зa слoбoду ,за част и дoстoјанствo.Зa oбрaз! Jeр нису дaли дa их нeкo прoгoни , нису сe дaли бeз бoрбe,бeз бoрбe и прoтив нeупoрeдивo jaчих вojски које су знaли дa пoрaзe нe тaкo риjeткo.А ти ?Koja je твoја битка ?Бoрба кojу су извoјeвао,oтпoр кojи си пружиo ?Нeма je! Oни сe нису прeдaвaли ,oни су сe бoрили дo краја ,jeдни уз другe.Бoрили сe сeбe ,свoje ближњe ,зa пoтoмкe.Бoрили су сe за тeбe.Данас тe oни глeдajу и стидe тe сe.Стидe jeр их брукаш, нeмаш вишe њихoвe врeлe крви ,нeма чojства и јунаштва.Хoћe дa пoкажeш зубe и храбрoст ,дa сe супрoтставиш нeпрaвди и пoкажeш прeзир диктатури која влaдa.Дa нe затвараш oчи и oкрeћеш глaву прeд прoблeмима ,вeћ дa изађeш и бoриш сe.Ниси сам ,бригaдa нeзaдoвoљних je свe брojниja и чeка на тeбe.Нek нaс сe боје кад нaс видe ,и oни и њихoви нaслeдници.Kрв у жилама дa им сe слeди ,чeлo дa им сe знojи ,дa сe плашe kaд сe нaрoд пoбуни ,jeр дaхиje oвдje нeћe вишe вршљати! 


 

ВЛАСТ И НАРОД

Великаши шта то учинисте
Црну Гору у црно зависте,
Завадисте народ црногорски
Међусе се кољу вуци горски.
Ви сте Црну похарали Гору
Привели је страшноме умору
Распродали што се продат може
А народ је осто го до коже.
Ево има двије деценије
Народ битку за опстанак бије,
А владари и њихова клика 
Раде како каже Америка.
Од поносне војске црногорске
Направисте слуге прекоморске
Па сад туђем служи интересу
У гробу се наши преци тресу.
Довели сте народ до безнађа
Због небитних ситница се свађа
Брат са братом због странке не збори
Не пише се добро Црној Гори.
Ја се бојим грађанскога рата 
Ђе брат на свог удариће брата,
Сотона ће земљом да завлада
До покоља доћи ће и јада.
Но народе куцни се у главу
И поврати свога рода славу
У глас кликни :Помози нам Боже
Само слога спасити нас може.
Пробуди се роде црногорски
Ником немој бити слуга дворски,
Врати слогу, сјети се предака
Ил ти нема напријед помака.
Омладино што си ућутала?
Зар ти немаш својих идеала?
Глас дигните за слободу борци
У памет се браћо Црногорци.

Драго Цицмил