петак, март 23, 2012

Никад не заборави!


13 година од почетка нато агресије


понедељак, март 19, 2012

Тактика

Након преспаване ноћи и хладније главе слиједи осврт на протест. 
Лицитација са цифрама и не тако битна,битно је да нас је било више од прошлог ,а  мање од наредног протеста.То треба да буде поента  да борба расте,ал не само из протеста у протест ,већ из дана у дан.
Говорници овог пута мање енергичнији него 21-ог  јануара.Протест је почео Срђа Кековић са стандардном причом и постављањем захтјева.Јанко и Огњен су одржали солидне говоре,говоре какве маса воли да чује ,да се народ прими на причу ,да скочи адреналин и добије вољу за наставак борбе.Такви говори се траже и смишљају,такви говорници се бирају за овакве прилике и постају миљеници масе.Највећа миљеница масе  ,чак се и скандирало њено име,је имала смирен  али тактички говор,који је почела са причом о радницима у државној администрацији.
Назвавши их и херојима давала је подстрек за све оне из државних институција   које морамо придобити у наше редове!То је задатак,малтене услов за остварење крупнијих идеја. 
 У питању су стубови на којима лежи режим ,а да би он пао треба уклонити стубове, односно привући их на супротну страну, нашу страну.Може звучати нелогично,али систем се мора уништавати како споља тако и изнутра. Није то нешто немогуће, напротив! Пар дана прије протеста ,новинарка режимске побједе(мало слово п)јавно је протествовала са колегама поводом напада на новинарку Оливеру Лакић.
Мало је познатои то  да је не тако давно покренуто оснивање новог синдиката полиције који би функционисао при унији слободних синдиката.Нажалост саботиран је такав потез ,ал је то показатељ да чак  и у полицији постоје људи који су свјесни стања у којем се налазимо ,који нису само лојалне слуге овог режима са миловом сликом по концеларијама .Ако се настави са праксом да се радницима у државним иституцијама даје подршка како би приступили незадовољној маси ,сигурно ће па барем дио полицијских службеника окренути леђа власти.Јер неће хтјети да за мизерну плату хапси, малтретира и удара народ који је дошао да тражи оно што му припада,оно што му је отето.То је само пар примјера да је ипак могуће .
Потом је Вања после пар прозивања главаша и тајкуна ,напоменула да је ово тек почетак борбе ,да се не можемо заваравати и  надати се брзо расплету и побједи.Приближавање тактике народу,ономе нестрпљивоме који је 20 година ћутао и жели да се за два протеста скине багра .Како ?Нередима?И што ћемо онда ?Не мора насилно ,нек  оду они ето 'ради образа' ,што онда ?Ко да управља државом?За такве ствари још је рано ,прије свега протести треба да омасове барем дупло,морамо имати план у напријед неколико корака ,тимове за разне области...ма има ту људи да се ради још доста,ал не да раде само они који се тренутно труде ,већ сви .Сви ми на начин на који најбоље и највише можемо допријенити,није само довољно изаћи на протест тих сат времена и онда критиковати требало овако требало онако.Једина мана је била константно понављање мирни протест ,мирни протест ...нема потребе за толким истицањем ,одбијају се људи .
На протесту је говорио   Демир Хоџић(С.У.) и нека стара жена ваљда предсатвник синдиката са сјевера која је жешће сморила.
Ето то је неко виђење свега, треба похвалити Никшић који је испоштовао протест у више него коректном броју,наравно честитке и осталима па следећи пут да будемо још бројнији и гласнији,али и много радикалнији!

недеља, март 18, 2012

Данас протест сјутра револуција

Одржан и други грађански протест,са бројком се нећемо гађат колко је било било је,битно је да се изашло да је послата порука,а следећег пута још јаче још више.Милом или силом до коначног циља,јер како је рекао Јанко Вучинић: Што су јахали јахали су!

протест









студенти :блокада


кортео





















видео


петак, март 16, 2012

Вријеме је ,мајку му !

Ових дана је могуће примијетити пароле на више мјеста кроз Црну Гору.Синхронизована акција је одрађена у више градова ,поред парола Подгорица је била прекривена натписима и плакатама за позив на протест.

лесендро
мојковац

Активни су били и студенти,који су најавили окупљање сат времена прије протеста на платоу код правног факултета.Док су за ноћас организовали још једну журку за скупљање новца како би се платио превоз грађана на протест.Овог пута у питању је хип хоп журка у клубу Минт ,улаз је 2 е ,почетак у 22.00.
грађевински факултет
фпн
никшић
котор



снимљена је и нова пародија од стране зззшцг




петак, март 09, 2012

ПРОТЕСТ!вол2

организатори грађанских протеста објавили датум новог окупљања народа


среда, март 07, 2012

Сјевер на ноге

Грађани сјевера Црне Горе одржали су протесни скуп у Бијелом Пољу ,због тешког социјалног стања,немаштине ,незопослености...
Најављен је долазак у Подгорици.




''...ви грађани који сте данас овдје будите сигурни да ће те једног дана бити поносни на себе што сте били дио овог протеста,а они који су данас равнодушно остали код својих кућа  празног стомака  ,нека се запитају сјутра да ли ће своју дјеци моћи мирне савјести погледати у очи и рећи  ,нисам ништа могао промијенити...''






понедељак, март 05, 2012

Култура против диктатуре

Након фудбалског турнира и књижевне вечери слиједи нови вид прикупљања новца за превоз људи на грађанске протесте у Подгорици.Овог пута биће организована аукција слика црногорских сликара који су донирали своја дјела.
Организатори су УСС,МАНС и СУ.



Аукција ће се одржати у сриједу 07.03. са почетком у 20.00 ,клуб Минт ,јужна трибина Градског стадиона.
На линку можете погледати каталог слика  за које ће се заинтересовани надметати.
http://www.mans.co.me/wp-content/uploads/mans/katalog100.pdf


Покрени се и ти !

За буђење народа из постојећег двадесетогодишњег сна ,лажног мира и летаргије ,морамо дјеловати заједно и што бројније .Мораш и ТИ да се покренеш,да не чекаш другог ,већ ТИ да покрећеш друге.Да изађеш и да се бориш.Да будеш герила!
У полицијској држави каква је наша ,постоји велики страх,ал и у таквим условима има начина за борбу .Герилску.
ево и како појединац ,или омања група може све да дјелује:
-
Испиши поруке спрејом,фарбом кроз твој град.(обрати пажњу да не пишеш по споменицима)
-
Окачи пароле исписане на платну (на мостове,надвожњаке,споменике,испред зграда државних институција и сл.)
-
Одштампај плакате ,излијепи их на мјеста која сматраш да требају бити означена.
(плакат А4 формата обичног папира у црној бијелој боји кошта 1цент,А3 формат 5центи)
-
Одштампај флајере,брошуре,летке са позивом на дизање гласа,на бунт ,подијели их у околини којој припадаш,гдје се највише крећеш,институцији гдје учиш ,радиш
-
Одштампај наљепнице
-
Направи шаблоне 

Користи интенет и социјалне мреже,форуме,блогове ,као наше најјаче медијско средство,за изражавање незадовољства ,ширење вијести,акција јер је и то борба.
Стојимо свим заинтересованим на располагању,да вас упутимо,помогнемо ,одговоримо на ваша питања пишите на мејл 
izadjiiborise@hotmail.com