понедељак, јануар 09, 2012

Јад,чемер,биједа и глад да ли влада и у твој град ?






Вјероватан одговор је ДА. Да ли си ти нешто урадио поводом тога, изузев кукњаве и бусања у празно, вјероватан одговор је НЕ. Овакво стање неодговара већини становништва наше земље, а не њихове како је многи доживљавају.
Медији су њихово најјаче оружје, жута штампа која нам све сервира осим оно најосновније и скреће нам пажњу са тих ствари које влада неометано "одрадјује" и једноставно срамоти нас и прави од нас градјане другог реда, док ми ћутимо и мирујемо. Човјече, што по теби треба да те натјера или боље речено које још право треба да ти одузму да би се ти дигао,побунио и борио за оно најосновније право које ти је измедју осталог Уставом загарантовано, а они то крше, а ти ?Ти и даље ћутиш и трпиш. Чега се бојиш? Да ли привођења, премлаћивања, хапшења, отказа, па све док се тих ствари будемо бојали они ће нас све више и више сатирати у ћошак, а тај ћошак постаје премал за све нас.
Нема те њихове прљавштине која може да наруши чистину твојих ријечи.
Нема тога њиховог мрака који може да пригуши твоја свијетла.
Нема те њхове биједе која може да доведе у питање твоје богаство ( право, слободу говору...)
Што будемо бољи они ће причати како смо гори, што се будемо више развијали причаћемо како смо слабији, не дозволимо им тај луксуз!
Изадји и бори се и не одустај . Буди убиједјен да твоја борба није узалудна, јер се највише бориш за себе и своју блиставију будућност, ко ће ако не ти!
Имај на уму да су наш народ красиле двије ријечи, које су за многе непознаница или лажно представљање а то су ЧОЈСТВО И ЈУНАШТВО! Да ли тога више има медју нама ?Нема! Зашто? Зато што смо постали размажени и оћемо да нам је све на тањиру, е па не може мораш да се бориш!
Изађи са нама на улицу, испред владе, скупштине и осталих институција кад се буде излазило и не сједи кући да чекаш извјештај са јавног сервиса да видиш како је било и да ти мажу очи са "њиховим вијестима и кандитурама за ЕУ" него изадји и кажи: Ту сам због својих права, због својих принципа, због мојих истомишљеника и ту сам да оправдам двије ријечи чојство и јунаштво, које су вјековима красиле наше предке, наш народ. Зато ако будеш одлучан красиће и тебе и мене и све градјане ове државе! Морамо бити сложни, и борите се за само једно а то су наша права, која нам се немилосрдно крше, а ми и даље ћутимо!
Зато ти не буди ту због Мила, Момира,Андрије, Медојевића и осталих већ прије свега због себе, своје будућности и својих права!
Твоја независност од њих изискује њихову завист од тебе!Изадји и покажи им то НЕ БОЈ СЕ, јер овај покрет је без подјела и личних инетереса за добробит свих нас, овај покрет је једно, овај покрет смо МИ! Буди са нама и ми уз тебе, само нашом борбом,заједништвом и слогом можемо до коначног циља, а другачије не!
Ако нећеш да се бориш на улицу ,бори се ријечју ,словом ,бори се на начин на који најбоље умијеш.Ако чекаш друге да се боре за тебе ,онда и не заслужујеш боље стање, сједи у фотељу и гледај како је било и жали се како ти ништа не ваља,ал знај да томе ти највише допринос својом лијеношћу!
Размисли мало, и буди човјек већ једном покажи зубе, тај инат, тај бунт, ту вољу за промјену система јер твој слоган и свих нас треба да буде ИЗАЂИ И БОРИ СЕ!





1 коментар:

  1. Устајте презрени на свијету!

    Народе Црне Горе данас си презренији него икад,и то од стране своје власти.Ситуација у земљама региона је другачија,у Хрватској је збачена националистичка влада,у Србији иако се макне са власти Тадић може доћи неко нормалан на власт умјесто њега,а што ћемо јадни ми?Кад ови диктатори оду с власти(како су кренули,и какав је народ,неће никад) ко ће на њихово мјесто?Мандић?!Булатовић?!Медојевић?!Тешко нама!
    Мора се пазити да нам не САД и запад не намећу своје људе као у Либији,Египту,Италији и Грчкој,ускоро и Сирији или џаба работа!

    ОдговориИзбриши